Τρίτη-17:00 στον 1431am

Εκπομπή απο τη συνέλευση θεσ/νίκης του Ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών στο ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431am. Θα παρέμβουν τηλεφωνικά φυλακισμένοι σύντροφοι. Η θεματική και η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι σχετικά με την πανδημία και την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές.

Εάν το σύστημα υγείας στην κοινωνία είναι ανεπαρκές, τότε στις φυλακές είναι ανύπαρκτο. Για ακόμα μια φορά παρατηρούμε οι φυλακισμένοι/ες να μπαίνουν στο περιθώριο και σε μια λογική δέυτερης μοίρας. Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης ειναι υποτυπώδη και ήδη έχουν υπάρξει νεκροί απο την πανδημία (φυλακές Διαβατών). Στις φυλακές Λάρισας τα κρούσματα σήμερα είναι δεκάδες και οι συνθήκες άθλιες. Στις φυλακές Ελαιώνα οι γυναίκες κραρούμενες καταγγέλουν την έλλειψη υγειωνομικών μέτρων και την αδιαφορία της διοίκησης. Αντίστοιχες καταγγελίες υπάρχουν απο Κορυδαλλό και απο άλλες φυλακές στην επικράτεια. Στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας οι φυλακισμένοι έχουν παύσει τις εργασίες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κοινό αίτημα είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών και η άμεση λήψη μέτρων προσταστίας και αντιμετώπισης απο τον covid.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα. Να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο/καμία συντρόφισσα μόνο/η απέναντι σε ο,τι τους/τις απειλεί.