Δίκη εκκένωσης Ορφανοτροφείου


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 31 Μάη στις 9.00

Εκδήλωση Κυριακή 28/5 στις 19:00 στην κατάληψη Mundo Nuevo για την υπεράσπιση των καταλήψεων


Στις 27 Ιουλίου κατά τη διάρκεια συντονισμένης κατασταλτικής επιχείρησης, εκκενώνονται τρεις καταλήψεις στέγασης προσφύγων, η Hurriya το Μανδαλίδειο και το Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη. Το κράτος επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη, να οδηγήσει τους μετανάστες στον κοινωνικό αποκλεισμό και να σπάσει της σύνδεση ντόπιων και μεταναστών και των κοινών τους αγώνων για ζωή και αξιοπρέπεια. Στην δίκη του Ορφανοτροφείου επιβάλλονται ποινές 10 μηνών φυλάκισης με 3 χρόνια αναστολή και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τις 5 κατηγορούμενες.
Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις δεν περιορίζονται μόνο στις καταλήψεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως πολιτικός διαχειριστής της επίθεσης των κυρίαρχων, πριμοδοτεί τα αφεντικά και τις εμπροσθοφυλακές τους, στοχοποιεί δομές αγώνα, σωματεία βάσης συνελεύσεις γειτονιάς και αγωνιστές, επιδιώκει την παράδοση περιοχών ολόκληρων στα κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Απέναντί τους, η συλλογικοποιήση των αντιστάσεων, η σύνδεση και η οργάνωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση.
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους συντρόφους μας.
Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα που διώκεται για την κατάληψη του Ορφανοτροφείου
Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 31 Μάη στις 9 π.μ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Τον Ιούλιο του 2016 έλαβε χώρα μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την εκκένωση 3 στεγαστικών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη: της κατάληψης του Ορφανοτροφείου στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, της κατάληψης Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και της κατάληψης στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης.

Σε αγαστή συνεργασία της «αριστερής» κυβέρνησης και της αστυνομίας με την εκκλησία και το ΑΠΘ (για ακόμα μια φορά όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί), μετά από μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των τριών κτιρίων, δηλαδή από το πανεπιστήμιο για την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο, από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατάληψη στο πρώην Ορφανοτροφείο και από τον ιδιώτη για την Hurriya, ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν μία συντονισμένη επίθεση απέναντι στους κατειλημμένους χώρους στέγης της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης συνελήφθησαν 5 άτομα. Στη δίκη που ακολούθησε τους επιβλήθηκε ποινή 10 μηνών φυλάκισης, με 3 χρόνια αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 €. Οι μετανάστες- κάτοικοι του ορφανοτροφείου προσήχθησαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καμπς έξω από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγες ώρες το κτήριο του ορφανοτροφείου είχε κατεδαφιστεί: μόνο έτσι θα ήταν σίγουρο το παπαδαριό ότι θα μπορεί επιτέλους να χτίσει το προσοδοφόρο τερατούργημα 5 ορόφων που επιθυμούσε, στη θέση του μικρού διώροφου που αποτελούσε μία ζωντανή κοινότητα αλληλεγγύης και αγώνα.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς απαντάμε τώρα και πάντα με αλληλεγγύη. Οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι εξαθλιωμένοι αυτού του κόσμου, πρόσφυγες και μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού.

Στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα αλληλέγγυοι στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που, χωρίς καμία ΜΚΟ, κανένα Δήμο, κανένα κράτος, καμία χρηματοδότηση, στήνουν και λειτουργούν δομές στέγασης μεταναστών και παράλληλα στήνουν και θεμελιώνουν ισχυρές γέφυρες αλληλεγγύης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αντιμετωπίζουν διώξεις για τη συμμετοχή τους στις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών, που βρίσκονται εδώ και μήνες στο στόχαστρο της εξουσίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 09:00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com