Στις 28/4/2014, στην πόλη της Μυτιλήνης, μετά από καταγγελία του ΕΣΡ και του ΕΕΤΤ και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εισέβαλλε στο χώρο της κεραίας του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου 105fm καταστρέφοντας την υποδομή των FM.
Η άμεση, τότε, αντίδραση των συντρόφων, συντέλεσε στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σταθμού με επανατοποθέτηση της κεραίας στις 7/5.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 18/10, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με κατάσχεση του πομπού του σταθμού από τις πρυτανικές αρχές, με πρόφαση για άλλη μια φορά το εν λόγω έγγραφο του ΕΕΤΤ, καθώς και την “παρεμπόδιση” των συχνοτήτων του παρακείμενου αεροδρομίου.

Η στοχοποίηση του σταθμού μέσω των συνεχών επιθέσεων στις υποδομές του, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά συνιστά ευθέως την προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης και του αντικαθεστωτικού λόγου που προάγει.

Σήμερα στον ελλαδικό χώρο αλλά και παγκοσμίως δρα μια ευρεία γκάμα αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων (έντυπα, ραδιόφωνα, site, εκδόσεις κ.α.) τα οποία συνθέτουν το μωσαϊκό της αντικαθεστωτικής αντιπληροφόρησης. Λειτουργώντας αντί-ιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα, αντί-εμπορευματικά, τα εγχειρήματα αυτά όπως και ο 105fm μπαίνουν στο στόχαστρο της καταστολής καθώς έρχονται σε ρήξη με τον κυρίαρχο λόγο και την κρατική προπαγάνδα.

Έχοντας βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν ( Radio-Revolt, Indymedia, 98fm, Ράδιο-Κατάληψη) οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του κράτους στις υλικοτεχνικές υποδομές τέτοιων μέσων δεν αποδείχτηκαν ικανές να αναστείλουν την λειτουργία των εγχειρημάτων και να φιμώσουν την διάχυση του ανατρεπτικού λόγου. Αντίθετα, εν μέσω του κοινωνικού πολέμου που εντείνεται, νέα μέσα αντιπληροφόρησης ξεπηδούν ενισχύοντας τις φωνές όσων αντιστέκονται, εξεγείρονται, επαναστατούν.

Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον 105fm και δυναμώνουμε την δράση μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής της εξουσίας.

 

ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 105FM

 

RADIO REVOLT – Κάνε τη φωνή σου όπλο!